برنامه نویسی با استالاک

Full Stack چیست و به چه کسی برنامه نویس فول استک میگویند؟ یادیفای

این رابط‌ها به فرانت‌اند اجازه می‌دهند داده‌ها را از بک‌اند درخواست کنند یا اطلاعات جدیدی ارسال کنند. استک لرن با هدف ایجاد تفاوت در یادگیری و آموزش عمیق به کاربران ایجاد شده است. با این حال، داشتن مهارت‌های بیشتر می‌تواند شانس شما را در پیدا کردن کار مناسب و مورد علاقه‌تان افزایش دهد. اما کمال‌طلبی و میزان فشار بیش از حد برای یادگیری ممکن است شما را دلسرد کند. در پاسخ به این پرسش که فرایند یادگیری و کسب مهارت فول استک چقدر طول می‌کشد، باید بگوییم که این روند به عوامل بسیاری زیادی بستگی دارد. سیستم‌های کنترل نسخه به ما کمک می‌کنند تا تغییرات انجام شده در کدهای برنامه و به‌طور کلی پروژه را زیر نظر داشته باشیم و ردیابی کنیم.

داشتن یک وب‌سایت یا استفاده از وب‌سایت‌های پورتفولیو، به شما این امکان را می‌دهد که تمام نمونه کارهای خود را در معرض دید کارفرمایان قرار دهید. این نمونه کارها می‌توانند شامل مستندات فنی، کدگذاری بک‌اند، طراحی فرانت‌اند و تجربه کاربری شوند و همچنین، می‌توانید تمام فعالیت‌های خود در برنامه نویسی فول استک را نیز نشان دهید. اگر هنوز هیچ تجربه حرفه‌ای ندارید، می‌توانید پروژه‌های دوره یادگیری خود را به عنوان نمونه کار لیست کنید و شانس خود را برای راه‌یابی به مرحله مصاحبه شغلی افزایش دهید. چگونه برنامه نویس فول استک شویم؟ یکی از اصطلاحات برنامه نویسی وب، Full-Stack است. برای یادگیری برنامه نویسی Full-Stack، یک سری روش‌هایی وجود دارد که به آن مسیر یادگیری برنامه نویس فول استک می‌گوییم. در این مقاله از آموزش برنامه نویسی دولوپر شو، با نقشه راه برنامه نویس فول استک (Full-Stack Developer Roadmap) آشنا خواهیم شد و زبان‌‎های برنامه نویسی فول استک را معرفی خواهیم نمود.

در واقع یک برنامه‌نویس فول استک با ابتکارات هنری بیش‌تری که از خود بروز می‌دهد، می‌تواند رابط های کاربری (UL ) خلاقانه و زیباتری خلق کند. در مقابل، ممکن است فرد دیگری در جایگاه برنامه‌نویس سمت سرور، بتواند الگوریتم‌های پیچیده و کدهای بسیار خوبی بنویسد. به طور کلی، برنامه‌نویسان فول استک به دلیل توانایی کار با تکنولوژی‌های مختلف و توانایی توسعه‌ی سیستم‌های پیچیده، به یکی از مهارت‌های مهم و گرانبهای در صنعت تبدیل شده‌اند. برای تیم‌های توسعه‌ی نرم‌افزار، استخدام یک برنامه‌نویس فول استک می‌تواند کمک شایانی باشد تا برنامه‌های کاربردی بهتر و سریعتر توسعه داده شوند. آنها مسئولیت کدنویسی هر دو بخش فرانت‌اند و بک‌اند را بر عهده دارند و هر قسمت از آن را به‌خوبی درک می‌کنند.

یکی از بهترین و بزرگترین پلتفرم‌ها برای یادگیری عمیق برنامه نویسی، تعامل با افراد حرفه‌ای و دستیابی به کدهای آماده و استاندارد، سایت گیت هاب است. از طریق این سایت می‌توانید فایل‌های کد را به راحتی به اشتراک بگذارید و نسخه‌های مختلف در هر پروژه دنبال کنید و کدنویسی های استاندار را یاد بگیرید. در ایران، حقوق یک توسعه دهنده فول استک بین 12 تا 55 میلیون تومان در سال 1403 است؛ البته این اعداد بسته به تجربه و مهارت‌های توسعه دهنده و همچنین نوع شرکت، متفاوت است. همچنین این اطلاعات از آگهی‌های استخدام توسعه دهنده Full Stack از سایت‌های کاریابی ایرانی برداشته شده و ممکن است در واقعیت، با ارقام دیگری مواجه شوید. موضوع بعد، بحث دستمزد پرداخت شده است؛ جایی که حقوق یک توسعه دهنده فول استک ممکن است تنها 20 درصد از حقوق توسعه دهنده فرانت با بک اند بیشتر باشد.

در این مقاله از پارسکدرز با مهارت‌های مورد نیاز برنامه‌نویسان فول استک آشنا خواهیم شد و در ادامه به مزیت‌ها و معایب برنامه نویسی Full Stack خواهیم پرداخت. شما به‌عنوان کاربر از طریق سفارش دادن به پیش‌خدمت - یا همان API در وب‌اپلیکیشن - درخواست خود را از فرانت‌اند به بک‌اند منتقل می‌کنید. حالا می‌توانیم بگوییم که توانایی توسعه و مدیریت هر ۲ بخش «جلویی» (فرانت‌اند) و «عقبی» (بک‌اند) را توسعه‌دهنده فول‌استک می‌گویند و کسی که این مهارت را دارد به فول‌استک دولوپر معروف است. اکنون بهتر می‌دانید که فول استک یعنی چه و به چه کسی فول استک دولوپر می‌گویند. در دنیای امروز که فناوری به سرعت در حال تغییر و توسعه است، نقش برنامه نویسان فول استک به یکی از مهم‌ترین و پرتقاضاترین موقعیت‌های شغلی تبدیل شده است.

این زبان به دلیل پایداری و امنیت بالا، معمولاً برای توسعه اپلیکیشن‌های سازمانی و اندروید استفاده می‌شود. یکی از ویژگی‌های مهم Java، قابلیت اجرای آن بر روی پلتفرم‌های مختلف با استفاده از JVM (Java Virtual Machine) است. یادگیری Java می‌تواند شما را برای مشاغل مختلف آماده کند، از توسعه نرم‌افزارهای موبایل گرفته تا طراحی سیستم‌های بزرگ سازمانی. ابزارها و فریم‌ورک‌هایی مانند Spring و Hibernate نیز به توسعه‌دهندگان Java امکانات بیشتری می‌دهند. به عنوان مثال، یک شرکت کوچک ممکن است تنها یک برنامه نویس فول استک داشته باشد که صفر تا صد طراحی برنامه را مدیریت کند. اما یک شرکت بزرگتر، ممکن است برنامه نویس فرانت را در کنار دیگر برنامه نویسان مانند برنامه نویس بک اند داشته باشد تا بر روی وظایف خاصی در حوزه و تخصص خود کار کنند.

اگر پاسخ شما به این سوالات، مثبت است، بایستی بگوییم که برنامه نویسی فول استک انتخاب مناسبی برایتان خواهد بود. اشاره کردم که در برنامه نویسی Full Stack، زبان‌ها و فریمورک‌های برنامه نویسی مختلفی مورداستفاده قرار می‌گیرند. بسته به مقیاس پروژه و امکانات دردسترس، زبان و ابزارهای مورداستفاده در توسعه نیز متفاوت خواهد بود. به همین دلیل و برای خلاصه کردن این بخش، تصویری از مهمترین زبان‌های برنامه نویسی که در توسعه Full Stack کاربرد دارند را برای شما آماده کرده‌ایم. در اکثر دوره هایی برنامه نویسی وب که در اینترنت وجود دارد ، ابتدا HTML , CSS  مورد بحث قرار می گیرد . HTML به شما اجازه می هد که محتوای مد نظرتون رو در وب سایت بگذارید و CSS کار استایل دهی به محتوای شما رو انجام می دهد .

در قدم اول، باید طراحی فرانت اند را یاد بگیرید؛ زیرا در فرآیند یادگیری بک اند، به آن نیاز پیدا می‌کنید. یکی از بهترین روش‌ها برای یادگیری برنامه‌نویسی، ساخت پروژه‌های واقعی است. با شروع یک پروژه ساده مانند یک وبلاگ شخصی یا یک ماشین حساب، می‌توانید مهارت‌های خود را تقویت کنید. به تدریج پروژه‌های پیچیده‌تری مانند یک اپلیکیشن موبایل یا یک بازی کوچک را تجربه کنید. ساخت پروژه به شما کمک می‌کند تا مشکلات واقعی را حل کنید و دانش خود را به کار بگیرید. Java یک زبان برنامه‌نویسی چندمنظوره و شیءگرا است که در بسیاری از حوزه‌ها کاربرد دارد.

دوره هایی که هزینه آن ها بالای 3 میلیون تومان است شرایط پرداخت اقساط دارند، برای اطلاع از نحوه پرداخت اقساط با کارشناس دپارتمان هماهنگی های لازم را انجام دهید. پس از گذراندن دوره و در صورت کسب نمره قبولی در آزمون‌ها و پروژه‌ها به فراگیران گواهینامه ارائه می‌شود. این دوره بصورت آنلاین و در بستر ادوبی کانکت Adobe connect برگزار می‌شود.

مورد بعدی که در راستای مدیریت بهتر پایگاه داده‌ها می‌بایست در نظر داشته باشید بحث امنیت آن و مصون نگه داشتن پایگاه داده از دسترسی‌های غیرمجاز و حملات خرابکارانه است. از جمله مشکلاتی که ممکن است برای داده‌هایتان پیش بیاید می‌توان به سرقت، خرابی، نشت و از بین رفتن آن‌ها اشاره کرد که با روش‌هایی مانند رمزنگاری، احراز هویت، اعطای مجوزها و غیره قابل پیشگیری هستند. در ادامه مطلب، به معرفی و توضیح برخی کتابخانه‌ها و فریمورک‌های فرانت‌اند پرداخته‌ایم که به شما کمک می‌کنند تا مراحل توسعه اپلیکیشن خود را سریع‌تر و راحت‌تر طی کنید. برای اینکه با ساختار کدهای CSS آشنا شوید، به صفحه وبی که در مرحله قبل ساختیم، استایل‌های CSS را اضافه کرده‌ایم. این کدها را پس از ذخیره درون فایلی با پسوند .htm می‌توانید درون مرورگر خود باز کرده و ساختار یک صفحه وب ساده مشابه آنچه در ادامه آورده شده را شاهد باشید.

حالا، چرا یک برنامه‌نویس فول استک؟ تصور کنید شما هم تسلط کاملی به فرانت‌اند دارید و هم به بک‌اند. این یعنی می‌توانید هم یک سایت زیبا و کاربرپسند طراحی کنید و هم زیرساخت‌های پیچیده آن را بسازید. به عبارت دیگر، شما تمام اجزای یک پروژه را درک می‌کنید و می‌توانید به تنهایی کل آن را پیاده‌سازی کنید. توسعه‌دهنده فول‌استک کار متخصصان فرانت‌اند و بک‌اند را به‌طور همزمان انجام می‌دهد. با گسترش روزافزون فناوری‌های وب و اپلیکیشن‌های موبایل، شرکت‌ها به دنبال افرادی هستند که توانایی کار بر روی تمام جنبه‌های توسعه نرم‌افزار را داشته باشند.

این به شما کمک می‌کند تا مهارت‌های مرتبط دیگر مانند انتشار محتوا و تضمین کیفیت را نیز تمرین کنید. این کار باعث می‌شود که در آینده و در زمان صحبت در مورد حقوق برنامه نویس بتوانید مبلغ بیشتری پیشنهاد دهید. با تمام وظایف و مسئولیت‌های هر برنامه نویس فول استک آشنا شدید، اما خوب است بدانید که وظایف و مسئولیت‌های آنها به اندازه شرکت بستگی دارد. برای اجرای نکاتی که تا اینجا برای مدیریت بهتر پایگاه داده بیان شد از ابزارهای مختلفی که به‌صورت اپلیکیشن یا کتابخانه نرم‌افزاری وجود دارند کمک می‌گیریم. این ابزارها بسته به زبان برنامه‌نویسی و پایگاه داده مورد استفاده و امکاناتی که نیاز دارید می‌تواند متفاوت باشد.

در واقع فقط کافی است که برنامه‌نویس فول استک دانشی استاندارد، نسبی و کاربردی بر روی ساختار، گرامر ، طراحی و پیاده‌سازی پروژه‌ها با چند زبان مختلف داشته باشد. برای نمونه اگر شما قصد دارید در زبان جاوا اسکریپت فول استک شوید، الزامی است که بر روی خود این زبان، ES6، نود جی اس و در نهایت فریم ورک‌های مختلف جاوا اسکریپت تسلط کافی داشته باشید. برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس فول استک، مسیر یادگیری باید به گونه‌ای باشد که هم مهارت‌های فرانت‌اند و هم بک‌اند را به طور جامع پوشش دهد. شروع این مسیر معمولاً با یادگیری اصول اولیه فرانت‌اند، مانند HTML، CSS و JavaScript است. تسلط بر یکی از فریمورک‌های جاوااسکریپت مانند React، Vue.js یا Angular برای توسعه رابط‌های کاربری پیشرفته ضروری است.

با گسترش وابستگی مشاغل به دنیای دیجیتال، نیاز به برنامه‌نویسان به شدت افزایش یافته است. طبق آمار وب سایت Indeed، تقاضا برای این شغل در سال گذشته بیش از 50% رشد داشته است. برنامه نویسی دنیای بزرگی و دارای شاخه‌های مختلفی است که هر کدام دنیای جداگانه ای دارند. اگر به دنبال شغلی پردرآمد، پویا و تقاضا بالا هستید و به ساعت‌ها نشستن پشت سیستم و کدنویسی علاقه دارید این مقاله برای شماست و میخواهیم مسیر فول استک شدن را توضیح دهیم. در واقع، فول استک دارای توانایی توسعه، طراحی و پیاده‌سازی سامانه‌های کامپیوتری از ابتدا تا انتهاست. برای مثال، یک فول استک توانایی طراحی و پیاده‌سازی یک وب سایت را دارد که شامل مراحل طراحی و ایجاد رابط کاربری (Front-end)، پیاده‌سازی و نگهداری سرور (Back-end)، و ایجاد پایگاه داده (Database) است.

این دوره با تمرکز بر آموزش اصول و تکنیک‌های پیشرفته JavaScript، به شما با ارائه چندین پروژه عملی، مهارت‌های لازم برای توسعه وبسایت‌های پویا و تعاملی ر ... این دوره با تمرکز بر آموزش اصول و تکنیک‌های اساسی CSS، به شما با ارائه چندین پروژه عملی، مهارت‌های لازم برای طراحی وبسایت‌های زیبا و واکنش‌گرا را به ص ... زیرا تبدیل شدن به یک برنامه نویس Full Stack، کاری زمان بر است و حاصل تجربیات چندین ساله‌ی شما خواهد بود. یادگیری یکی از موارد بالا برای فول استک شدن کافی است و باید بسته به نیاز خود و بازار کار آن را انتخاب کنید. سایت‌های معتبری مانند freeCodeCamp و W3Schools منابع رایگانی برای یادگیری برنامه‌نویسی فراهم کرده‌اند. بنابراین، با توجه به اینکه حقوق فول استک کاران متغیر است و به عوامل زیادی بستگی دارد، برای پاسخ دقیق به این سوال بهتر است که به گزارشات حقوقی و نظرسنجی‌های انجام شده در جوامع فول استک کاران مراجعه کنید.

حالا که با ابزارهای حرفه‌ای و تکنیک‌های پیشرفته آشنا شدید، شما در مسیر تبدیل شدن به یک برنامه‌نویس فول استک کامل هستید. با تسلط بر این ابزارها و تکنیک‌ها، می‌توانید پروژه‌های پیچیده‌تری را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنید و به یک فول استک واقعی تبدیل شوید. زبان استایل دهی CSS یکی دیگر از زبان‌هایی است که برای توسعه فرانت‌اند در مسیر فول‌استک شدن می‌بایست یاد بگیرید. یادگیری این زبان هم مانند HTML ساده است و به شما کمک می‌کند تا ظاهر عناصر موجود در صفحه وب خود که با HTML ایجاد کرده‌اید را تغییر داده و آن را کاربرپسند سازید. فارغ از اینکه هدف شما تبدیل شدن به توسعه‌دهنده فرانت‌اند، بک‌اند یا فول‌استک است، پیشنهاد می‌کنیم تا این زبان را نیز در کنار HTML یاد بگیرید.

بعد از مدتی نیز می‌توانید به زمینه‌های دیگر ورود کنید و در آن‌ها هم آموزش ببینید و فعالیت داشته باشید. با این اوصاف این مهم نیست که شما در چند زمینه آموزش دیده‌اید، مهم این است که در کدام زمینه و حرفه، به تسلط کافی و استانداردی رسیده‌اید. با شروع کار در این حوزه، به دانش کافی در تمام این موارد خواهید رسید که برای موفقیت در حرفه توسعه وب، مورد نیاز هستند. شما باید مطمئن شوید که کدهای شما نه‌تنها در حالت عادی کار می‌کنند، بلکه در شرایط مختلف نیز به‌درستی پاسخ می‌دهند. سرویس‌های ابری در حال حاضر به یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها برای میزبانی پروژه‌های وب تبدیل شده‌اند. این سرویس‌ها به شما اجازه می‌دهند که بدون نگرانی از مسائل سخت‌افزاری، پروژه‌های خود را روی سرورهای ابری میزبانی کنید.

برای اینکه به برنامه نویسی فول استک مسلط شوید، باید به زبان پرس و جوی ساختاریافته یا همان SQL مسلط شوید. در قدم بعد نیز باید به حداقل یکی از پایگاه‌های داده نظیر MySQL، SQLite، اوراکل و Microsoft Access مسلط شوید. همچنین باید به روز باشید و با تکنولوژی‌های جدید آشنا شوید و مهارت‌های خود را در برنامه‌نویسی وب و توسعه نرم‌افزار بهبود دهید. برای برخی افراد، فول استک شدن ممکن است چندین سال طول بکشد، در حالی که برای دیگران ممکن است به سرعت دست یافتنی باشد. بنابراین، مدت زمان فول استک شدن بستگی به تلاش و پیشرفت شما در حوزه برنامه‌نویسی و توسعه وب دارد.

ری‌اکت فریمورک جاوا اسکریپتی ساده‌ای محسوب می‌شود که می‌توانید از آن برای توسعه فرانت‌اند اپلیکیشن‌های خود استفاده کنید. توسعه مداوم و افزودن قابلیت‌ّای گوناگون به اپکلیشین ممکن است مسائلی را به دنبال داشته باشد که منجر به سخت شدن نگهداری از کدهای برنامه شود. در صورتی‌که فکر می‌کنید برنامه شما ترافیک زیادیرا تجربه خواهد کرد و می‌خواهید تا این موضوع به‌خوبی مدیریت شود، فریمورک React می‌تواند گزینه مناسبی باشد و خواسته‌های شما را در این مورد برطرف کند. یکی از خصوصیات ری‌اکت به‌عنوان فریمورکی اوپن سورس این است که از DOM مجازی استفاده می‌کند و به‌همین دلیل عملکرد بسیار خوبی را در توسعه برنامه فراهم می‌کند. منظور همان بخش‌هایی است که شما به‌عنوان کاربر مشاهده می‌کنید و با آن سر و کار دارید.

در اکثر برنامه های جست و جو  کارایی بالا مد نظرهستش که با داشتن دانش کافی در پیاده سازی الگوریتم های جست و جو ٬ به نتیجه مطلوب می توانیم دست پیدا کنیم . اکثر برنامه‌ها از سه بخش یا لایه تشکیل شده‌اند – بخش فرانت‌اند که کاربر با آن تعامل دارد. بخش بک‌اند که می‌توان آن را پیچ‌ومهره هر برنامه در نظر گرفت و پایگاه داده، که تمام اطلاعات مورد نیاز برنامه را در خود دارد. یادگیری یکی از این فریم‌ورک‌ها یا کتابخانه‌ها، شما را به دنیای حرفه‌ای‌تر و پیچیده‌تر فرانت‌اند می‌برد. هرکدام از آن‌ها ابزارهای مختلفی را در اختیار شما قرار می‌دهند که برای پروژه‌های بزرگ ضروری هستند.


برنامه نویسی فلاتر